Exams Study Jobs Teachers Shop

Gender Mini Exam (স্কোর কমেন্টে জানাবেন)

NTRCA Exam 10 Questions By সকল চাকরির পূর্ণাঙ্গ প্রস্তুতি ও ফ্রি পরীক্ষা

Gender Mini Exam (স্কোর কমেন্টে জানাবেন) For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Identify the common gender?

a) Mentrx
b) Doe
c) Gander
d) Cousin
Answer: Cousin

2. There is --- milk in the bottle.

a) very few
b) a little
c) very little
d) small
Answer: a little

3. Which gender is the word 'orphan'?

a) Neuter
b) Feminine
c) Common
d) Masculine
Answer: Common

4. Which one of the following words is masculine?

a) Pony
b) Mare
c) Pillow
d) Lad
Answer: Lad

5. 'Duck' is the feminine gender of ---?

a) Drear
b) Drake
c) Duck
d) Drone
Answer: Drake

6. I spent --- with the patient.

a) some time
b) some times
c) sometimes
d) sometime
Answer: some time

7. Which of the noun is used in the feminine form?

a) Anger
b) Time
c) Moon
d) None
Answer: Moon

8. How many types of Gender are there?

a) One types
b) Two types
c) Three types
d) Four types
Answer: Four types

9. Feminine gender of 'fox' is ---?

a) Vixen
b) Foxen
c) Foxes
d) Vixer
Answer: Vixen

10. Which word is in masculine gender?

a) Cow
b) Ox
c) Bitch
d) Nun
Answer: Ox

We hope Gender Mini Exam (স্কোর কমেন্টে জানাবেন) these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report