Exams Post Study Jobs Leaderboard Shop

সমাজসেবা অধিদপ্তর নিয়োগ পরীক্ষা ২০২৩

Other Topics 20 Questions By Hajee Mohammad danesh science and technology university , Dinajpur

সমাজসেবা অধিদপ্তর নিয়োগ পরীক্ষা ২০২৩ For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. He is_ FRCS.

a) a

b) an

c) the

d) with

Answer: an

2. What is masculine gender of the word Bee?

a) Drone

b) Hart

c) Colt

d) Beat

Answer: Drone

3. Choose the correct sentence.

a) He speaks English like English

b) He speaks the English like English

c) He speaks the English like the English

d) He speaks English like the English

Answer: He speaks English like the English

4. Identify the noun form of the word 'simple'?

a) Scroly

b) Simplly

c) Simplicity

d) Simplication

Answer: Simplicity

5. Which one a incorrect spelling?

a) Mispell

b) Referendum

c) Personal

d) Periphery

Answer: Mispell

6. পাঁচটা বাজতে দশ মিনিট বাকি বাক্যটির সঠিক ইংরেজি অনুবাদ পূর্ণ হবে কোনটি

a) It is has minute past five.

b) It is ten minute to five.

c) It has minute past.

d) It is five minute past five.

Answer: It is ten minute to five.

7. Out and out means

a) Total

b) Brave

c) Thoroughy

d) Immedeiboly

Answer: Thoroughy

8. I would like to _ his place

a) Leave

b) Leaving

c) Left

d) Had left

Answer: Leave

9. What is the plural form of 'louse'?

a) Louse

b) Lice

c) Lices

d) Lousese

Answer: Lice

10. She a good _English

a) In

b) At

c) Of

d) With

Answer: At

11. What is the antonym of the word apex

a) Pinnacie

b) Botom

c) Concord

d) Clear

Answer: Botom

12. What is the passive form of "do it"?

a) Let it be done

b) It is once

c) It should be done

d) Done is at once

Answer: Let it be done

13. Do not make a noise while zour father_

a) Is being sleeping

b) Is sleeping

c) Has slept

d) asleep

Answer: Is sleeping

14. What is the noun " knowledge"

a) Proper

b) Material

c) Abstract

d) Common

Answer: Abstract

15. Which word of correctly spelt

a) Miscellaneous

b) Miscelleneous

c) Miscelaneous

d) Mescellaneous

Answer: Miscellaneous

16. Early rising is conducive _health.

a) For

b) Of

c) To

d) With

Answer: To

17. "In a nutshell" means

a) Concise

b) Cover

c) Nutty

d) Written

Answer: Concise

18. It was high time we _our habits

a) Change

b) Changed

c) Had changed

d) Should change

Answer: Had changed

19. We waited until the plane

a) Did not take off

b) Took off

c) Had not taken off

d) Had taken off

Answer: Took off

20. Which one is in masculine form?

a) Drake

b) Princess

c) Ewe

d) Niece

Answer: Drake

We hope সমাজসেবা অধিদপ্তর নিয়োগ পরীক্ষা ২০২৩ these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report

Disha

Disha

Online · instant answers

Disha

I'm Disha 👋

I guide you around Asopori. Ask in English or Banglish — however you like.

Disha