Exams Study Jobs Teachers Shop

নার্সিং ভর্তি প্রস্তুতি

Admission Test 20 Questions By এবিসি নার্সিং কোচিং

নার্সিং ভর্তি প্রস্তুতি For those studying or preparing for, this page contains 20 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. Which one is abstract noun ?

a) Manhood
b) Fleet
c) Friend
d) Anwar
Answer: Friend

2. Mutton' is a/an ?

a) Common Noun
b) Abstract Noun
c) Material Noun
d) Proper Noun
Answer: Material Noun

3. Frailty the name is women. Here “Frailty” is :

a) noun
b) An adjective
c) An adverb
d) verb
Answer: noun

4. I am in the process of collecting material for my story. The underlined word is a/an-

a) Verb
b) Adjective
c) Adverb
d) Noun
Answer: Noun

5. Which one is an abstract noun ?

a) Freedom
b) Air
c) Water
d) Grass
Answer: Freedom

6. Which of the following words is a noun ?

a) Ricochet
b) Ordian
c) Imprimatur
d) Pontificate
Answer: Imprimatur

7. What type of noun is 'Kindness' ?

a) Proper
b) Common
c) Abstract
d) Material
Answer: Abstract

8. Water has no colour. এখানে Water' কোন ধরণের Noun ?

a) Abstract
b) Material
c) proper
d) Common
Answer: Material

9. কোনটি Abstract noun ?

a) man
b) Height
c) Poor
d) Long
Answer: Height

10. The poor are not always unhappy. 'The ’poor ’ is Noun.

a) Plural Common
b) Plural Proper
c) Collective
d) Material
Answer: Plural Common

11. Fill in the blank with the right option: River is a/an ... noun.

a) proper
b) abstract
c) collective
d) Common
Answer: Common

12. What kind of noun is 'Knowledge' ?

a) Proper
b) Material
c) Abstract
d) Common
Answer: Abstract

13. Which of the following is a noun ?

a) Add
b) abhor
c) Mention
d) Attend
Answer: Mention

14. Which one is common noun ?

a) Infant
b) Salt
c) Studentship
d) Army
Answer: Infant

15. Which one is a material noun ?

a) Group
b) Meat
c) Seriousness
d) Party
Answer: Meat

16. Choose the countable noun.

a) Dream
b) Thought
c) Salt
d) Table
Answer: Table

17. What type of noun the word 'Rice' is ?

a) Proper noun
b) Common noun
c) Abstract noun
d) Material noun
Answer: Material noun

18. Identity is the correct noun ?

a) Acute
b) Flute
c) Cute
d) Mute
Answer: Acute

19. Which one is a/an abstract noun ?

a) Class
b) Rice
c) Intelligence
d) Team
Answer: Intelligence

20. 'Water' is a noun.

a) Proper
b) Common
c) Material
d) Abstract
Answer: Material

We hope নার্সিং ভর্তি প্রস্তুতি these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report