Exams Post Study Jobs Leaderboard Shop

English

Admission Test 10 Questions By Lalmatiya Government Mohila College

English For those studying or preparing for, this page contains 10 important questions and answers arranged in sequence. Each question is accompanied by the correct answer and, where necessary, a detailed explanation to help clarify your concepts. Read carefully and assess your own preparation.

1. The noun of 'bore' is

a) Boring

b) Bores

c) Bored

d) Boredom

Answer: Boredom

2. ____ can be grown on arid land

a) Only little crop

b) Only few crops

c) Only a few crops

d) Only a little crop

Answer: Only a few crops

3. The word 'poetry' is -

a) A countable noun

b) a plural noun

c) an uncountable noun

d) an abstract noun

Answer: an uncountable noun

4. It ___ five days sonce he ___ missing.

a) Was,has been

b) Was, was

c) Has been, went

d) Has been, is

Answer: Has been, went

5. Who is creating this mess?? Select the passive form.

a) Who has been created this mess?

b) By whom is this mees is being created?

c) By whom this mess is being created?

d) By whom has this mess been created?

Answer: By whom is this mees is being created?

6. Take care of your health.(make it passive)

a) let the health be taken care of.

b) let your health be taken care of.

c) your health should be taken care of.

d) let us take care of your health.

Answer: let your health be taken care of.

7. Mother saud to me "Do not tell a lie." Change into indirect.

a) Mother frightened me not to tell a lie

b) Mother suggested me to not to tell a lie.

c) Mother advised me not to tell a lie.

d) Mother warned me to not to tell a lie

Answer: Mother advised me not to tell a lie.

8. He said, "You are a fool." make it indirect

a) He said that you are a fool.

b) He said that I was a fool.

c) He called me a fool.

d) He said that the person he was speaking to was a fool

Answer: He said that I was a fool.

9. চকচক করলেই সোনা হয় না.

a) Whatever is gold does no glitters.

b) Anything is not gold that glitters.

c) All is not gold that glitters.

d) All that glitters is not gold.

Answer: All that glitters is not gold.

10. এখানে কখনো বৃষ্টি হয় না।The correct translation is-

a) It never rains here.

b) It does not rain here ever.

c) It rains never here.

d) Never does it rains here.

Answer: It never rains here.

We hope English these questions and answers will be helpful for your preparation. For more important study material, model tests, and study updates, browse the other categories on our website. If you have any feedback or corrections, please let us know via the 'Report' option below each question.

Error Correction Report

Disha

Disha

Online · instant answers

Disha

I'm Disha 👋

I guide you around Asopori. Ask in English or Banglish — however you like.

Disha