1. Choose the correct words: A good book is---- with a hard cover to---- its contents.
a)
(a) made, outshine
b)
(b) hidden, reveal
c)
(c) written, hide
d)
(d) designed, protect
Answer:
(d) designed, protect
2. How long---- English?
a)
(a) are you learning
b)
(b) do you learn
c)
(c) have you been learning
d)
(d) you learn
Answer:
(c) have you been learning
3. The list of examination marks---- missing from Tani’s drawers only a while ago.
a)
(a) is found
b)
(b) was found
c)
(c) are found
d)
(d) had found
Answer:
(b) was found
4. I soon lost interest in Nadia’s story as she was----herself.
a)
(a) repetitions
b)
(b) repeated
c)
(c) repeatedly
d)
(d) repeating
Answer:
(d) repeating
5. Find the synonym of the word ‘Radiant’.
a)
(a) serenity
b)
(b) complacency
c)
(c) victory
d)
(d) luminous
Answer:
(d) luminous
6. Find the synonym of the word ‘Postulate’.
a)
(a) assume
b)
(b) prove
c)
(c) supplement
d)
(d) dispatch
Answer:
(a) assume
7. Find out the correct spelling:
a)
(a) incyclopedia
b)
(b) encycloapedia
c)
(c) encyilopadia
d)
(d) encyclopedia
Answer:
(d) encyclopedia
8. Find the correct sentence from the following.
a)
(a) Mr. Hasan came late due to an accident.
b)
(b) Mr. Hasan came late on account of an accident.
c)
(c) Mr. Hasan came late for an accident.
d)
(d) Mr. Hasan came late owing to an accident.
Answer:
(d) Mr. Hasan came late owing to an accident.
9. Indicate the word that expresses ‘cannot be resisted’.
a)
(a) incredible
b)
(b) invisible
c)
(c) inaudible
d)
(e) irresistible
Answer:
(e) irresistible
10. Choose the correct meaning of the underlined idiom: The bank will not accept the guarantee 'of a man of straw'.
a)
(a) A liar
b)
(b) A man of no substance
c)
(c) A man who thinks of material benefits
d)
(d) One who refuses to surrender
Answer:
(b) A man of no substance
11. Which one is the masculine form of the word ‘Spinster’?
a)
bachelor
b)
widower
c)
lord
d)
wizard
Answer:
bachelor
Read More:
12. Which one of the following is not feminine gender?
a)
niece
b)
seamstress
c)
empress
d)
swain
Answer:
swain
13. Which one of the following is not masculine gender
a)
nymph
b)
nephew
c)
host
d)
sire
Answer:
nymph
14. Which one of the following is a feminine gender?
a)
fox
b)
vixen
c)
done
d)
pig
Answer:
vixen
15. Which one of the following is not a common gender?
a)
cat
b)
deer
c)
fowl
d)
drake
Answer:
drake
16. Which one of the following is a common gender?
a)
rat
b)
servant
c)
spouse
d)
all of the above
Answer:
all of the above
17. What is the feminine gender of the word ‘Monarch’?
a)
heroine
b)
empress
c)
lady monarch
d)
none of these
Answer:
none of these
18. Find the odd one out-
a)
spouse
b)
cousin
c)
parent
d)
desk
Answer:
desk
19. ‘Niece’ is the feminine gender of the word—
a)
wizard
b)
administrator
c)
cousin
d)
nephew
Answer:
nephew
20. Which of the following is the plural form of ‘Tooth’?
a)
teeths
b)
tooth
c)
teeth
d)
tooths
Answer:
teeth